Dorp de Hoeve.nl
Welkom op www.dorpdehoeve.nl | De site met nieuws en actualiteiten uit De Hoeve
Bootcamp De Hoeve
Het Koor Van De Hoeve
OBS de Klaeter
Kerkje van De Hoeve
De Hoeve
KC De Hoeve
Ouderensoos De Hoeve
De Hoeve
Klaeterlaene
Bootcamp De Hoeve
kabouters

Het Koor Van De Hoeve

Eigen domeinnaam voor Het Koor Van De Hoeve

Informatie over het koor is ook direct op te vragen met de eigen url. http://www.hetkoorvandehoeve.nl

Klik HIER om "Het Koor Van De Hoeve" in je favorieten te zetten!


Menu

 

Agenda 22-06-2017

Op weg naar het Cultureel jaar 2018 03-04-2017

Sopranen gezocht 05-06-2016

Deelname aan het OMF op Schiermonnikoog 05-06-05-2016

Jubileumconcert "Het koor Verbindt" 30-05-2016

Workshop 27-03-2016

Popkorenfestival De Meenthe 21-02-2016

Jubileumjaar 30-01-2016

Archief 22-05-2014

Foto van- en informatie over het koor 21-04-2013


Waar en wanneer kun je ons horen?

song

Zaterdag 16 december

 

 

Zondag 17 december

 

Zaterdag 7 april 2018

 

Zaterdag 7 juli 2018

Kerstoptreden in Diever met brassband Advendo uit Diever en fanfare Crescendo/excelsior uit Nieuwleusen/Balkbrug

 

Kerstival op De Hoeve

 

Concours in Joure

 

Groot Korenfestival op De Hoeve


Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Op weg naar het Cultureel jaar 2018

Na alle activiteiten van vorig jaar maken we even pas op de plaats. Het is tijd om nieuw repertoire in te studeren. We hopen hiervan in mei tijdens een korenfestival op De Hoeve wat te laten horen.

 

Ons ledenaantal is gegroeid naar 51. Dat betekent dat we een ledenstop hebben.

 

Zoals gezegd hopen we in mei een korenfestival te houden. Dit als voorbereiding op een groter festival in 2018. Onze voorzitter koestert al heel lang de wens om een openluchtfestival in en om De Hoeve te organiseren. Het cultureel jaar is een goede aanleiding om dit ook uit te gaan voeren. Omdat de organisatie complex is hebben we dit jaar een festival voor een beperkt aantal koren. Meer nieuws hierover volgt.
Veel later in het jaar zal ons Koor weer acte de présence geven tijdens het kerstgebeuren op De Hoeve. Andere muzikale activiteiten zitten nog in de pijplijn. Voorlopig is de agenda even leeg, maar ongetwijfeld blijft dit niet lang zo.

 

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Deelname aan het OMF op Schiermonnikoog

Op zaterdag 4 juni namen we deel aan het festival op Schiermonnikoog. Een week na het concert was dit nog een soort toegift. Op vrijdag gingen er al verschillende koorleden vooruit om kwartier te maken. Op zaterdag voegde vrijwel het volledige koor zich bij deze leden. We mochten inzingen in het kerkje, alvorens voor de jury op te treden. Het was heet in de kerk, maar we brachten het er goed vanaf. Daarna stapten we weer de zon in en liepen naar de muziekkoepel waar we nog een openluchtoptreden mochten doen. Tevens gelegenheid om ook wat te zien en te horen van andere koren en muziekgroepen. Buiten zingen is altijd lastig, maar het deed aan ons plezier niks af. Mooi weer, volle terrassen en muziek. Prima combinatie.

“s Avonds hebben we met elkaar gegeten in de Kooiplaats, waar een groot deel van het koor ook overnachtte. Het juryrapport werd hier voorgelezen. Met de 75 behaalde punten zijn we tevreden. Het advies om aan ademsteun te gaan werken lijkt een logisch vervolg op de EHBZ en de cursus uit ons handboek van vorige week ;-)

Er werd tot laat in de avond gegeten en gezongen. Een waardig besluit van het eerste half jaar van onze jubileumactiviteiten.

 

Nb. Het Koor heeft zomerreces vanaf 30 juni

 

      

  

Klik op een foto voor een vergroting 

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Jubileumconcert "Het koor van Verbindt"

Na een periode van intensieve voorbereiding was het op zondag 29 mei dan zo ver; ons 15 jarig jubileum als koor kreeg gestalte in een concert. Om 4 uur heette onze voorzitter Izie Hoogeveen bijna 90 mensen welkom in ´t Hokkien. Onder hen vertegenwoordigers van de Friese Zangbond, de Nortepé Singers en Vocalinde. Izie noemde als een van de hoogtepunten uit de historie van het koor de uitwisseling met een Duits koor. Ook hiervan was een vertegenwoordiger aanwezig. Een speciaal woord van welkom was er voor de dirigente van het eerste uur: Hinke Jelsma.

 

De foto's van het koor zijn van Lenus van der Broek

De titel van het concert verwijst naar de slogan van het dorp voor het culturele jaar 2018. Hoe die verbinding tot stand moet komen werd meteen gedemonstreerd door 3 dames van Eerste Hulp Bij Zingen. Zij beweerden dat er bij zangevenementen voortaan EHBZ aanwezig moet zijn. Er werd ter plekke een oefening gehouden met het koor om calamiteiten te voorkomen. Het mondkapje voor te luid zingen werd aangebracht en er werd getoond hoe een ademsteunverband moet worden aangelegd. Vervolgens werden pianist en dirigent verbonden en ook het publiek kreeg rollen ‘verband’ aangereikt om de verbinding te kunnen leggen.

 

Hierna werden 6 nummers ten gehore gebracht uit het archief van het koor. Hieronder arrangementen van de voormalige dirigentes Hinke Jelsma en Liesbeth Ruizendaal. Bij het lied ‘May it be’ sprak Rosa een kort in memoriam uit voor drie leden die overleden zijn in de afgelopen jaren. Aan het koor was te horen en aan het publiek te zien dat dit veel emoties opriep.

Tegen 5 uur werd het buffet geopend. De weergoden werkten mee en de regenbuien trokken aan ons voorbij. Iedereen kom dan ook buiten genieten van het lekkers dat de kok van de Vinkenhoeve had bereid. De tijd werd ook goed benut om bij te praten met oud-leden en andere bekenden.

 

Het tweede blok

Het tweede blok werd vooraf gegaan door een presentatie van het cursusboek, wat door de koorleden afkomstig uit het onderwijs is samengesteld. Om het koor op een hoger plan te brengen qua prestaties is er een handboek samengesteld(het rode boekje van Izie) waarin leden en aspirant leden kunnen lezen hoe in balans te komen, de muziek te ordenen, de tekst te leren en de uitspraak te oefenen. Tot slot kreeg de dirigente een beker met deksel uitgereikt, opdat ze voortaan iets kan drinken zonder de piano in gevaar te brengen.

Het koor zong in het tweede blok een zevental ballads, evergreens en popliedjes. Het duo Bakker en Niehaus deed in dit blok, net als in het eerste, mee met een nummer en nam daarna het podium over om een aantal Ierse liederen ten gehore te brengen. Tot groot genoegen van het publiek.

 

Jeugdtoneel De Hoeve

Na een korte pauze kregen de aanwezigen een blik in de toekomst aangeboden door het jeugdtoneel van De Hoeve. Een verzorgingshuis in 2036 met zorgrobots en zorgminuten lijkt ons voorland te zijn. Gelukkig bleek dat ook over 20 jaar zingen nog steeds mag en dat dit niet aan robots hoeft te worden overgelaten. De toneelgroep o.l.v. Thea en Hen Le Duc kregen een warm applaus van het publiek en het koor.

 

De kledingcommissie refereerde nog even aan de koorkleding, die sinds een jaar nieuwe kleuren kent. Dat dit soms voor verwarring zorgt bleek meteen toen eerst Gerrit in een rood kerstpak verscheen en Gerard, weliswaar in de juiste kleuren, maar in korte broek met sportsokken. Beide heren werden gesommeerd zich te verkleden en deden dit onder protest dan toch maar.

Het concert werd afgesloten met 7 stevige nummers met choreografie en verkleedpartijen. Met recht een ‘Dolle Boel’. De temperatuur in de zaal steeg met enige graden tijdens dit blok. Ook in dit blok deden Bakker en Niehaus mee, ditmaal met een Ierse medley. Om half 9 sloot de voorzitter het concert af.


We kijken terug op een gevarieerd muzikaal gebeuren, waarin de verbinding met publiek en dorp werden gelegd met mooie klanken en gekke sketches. Uit de reactie na afloop bleek dat het koor zichzelf en het publiek een plezier heeft gedaan met dit concert. De energie die het koor heeft is duidelijk overgekomen. Als opstap naar het cultureel jaar belooft dit veel goeds.

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Workshop

Vrijdagavond 25 maart kregen we een uitgebreide workshop van Juliette Dumoré. Op het popkorenfestival in Steenwijk hadden we al een uurtje kennisgemaakt. De tips van Juliette bevielen ons erg goed. Reden om nog een vervolg te willen.

 

Om te beginnen werd er gewerkt aan de ademsteun. De basis voor iedere zanger. Een toon ondersteunen of adem genoeg hebben om een lange noot aan te houden. Aan de hand van oefeningen konden we zelf ervaren wat het lijf doet bij het zingen.

 

Vervolgens aan de slag met Hallelujah. Vooral de dynamiek en de zeggingskracht van het koor als geheel kwamen aan bod. Samen zuchtend zingen of juist als een paar operazangers. We deden het allemaal braaf. Verbazingwekkend voor velen hoe de klank van het koor veranderen kan als je allemaal samen hetzelfde doet of juist niet. Aan het volume van de bassen werd eenvoudig iets gedaan: Mond open bij het zingen! Tja, wat anders dan?

Tot slot hebben we in een grote kring nog gewerkt aan Home. Voor onze dirigente kwam toen het betere ellebogenwerk van pas. We vermoeden dat ze de volgende repetitie haar onderarm van onder tot boven vol zet met commando’s. Als het goed is gaan wij er beter van zingen en ziet het publiek er niets van, maar wellicht als je goed oplet, kun je het horen.

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Popkorenfestival De Meenthe (20 februari 2016)

Klik op een foto voor een vergroting


    

Het eerste optreden van dit kalenderjaar werd vooraf gegaan door een workshop van Juliette Dumoré. In een uurtje leerde zij ons als koor de beginselen van 4 stemkwaliteiten. Zuchtend en kreunend namen we deel aan de workshop. Niet omdat het zo vervelend was, integendeel. Door met lucht te zingen of stembanden juist te sluiten en ademsteun te gebruiken liet Juliette ons ervaren en horen hoe het koor een hele andere klank kan krijgen. Het gebruik van gebaren in haar directie maakte dat we van de ene naar de andere kwaliteit konden overschakelen. Bijzonder leerzaam en leuk om met z’n allen een uurtje les te hebben.Na de workshop werden de kelen gesmeerd met drop en thee. Het inzingen was nu een makkie, de stemmen waren al los gemaakt. Om half 5 waren we aan de beurt om het podium in de Meenthe te bezetten. Met een duidelijk hoorbare en in alle haast gehaalde, piano hebben we een strak optreden neergezet. Hoewel er misschien nog wat spiekbriefjes waren verstopt kon je horen dat er geoefend was om de tekst uit het hoofd kennen. Het was allemaal goed te verstaan en er werd met duidelijk plezier gezongen. Uitblinker was natuurlijk Gerard, die beheerst de microfoon hanteerde en met een prima solo Aisha inzette.

 

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Jubileumjaar (update 30 mei)

In het najaar van 2016 bestaat het Koor van De Hoeve 15 jaar. Dit werd gevierd met een concert (lees het verslag HIER). In ons 3e lustrumjaar zijn we begonnen met deelname aan het popkorenfestival in De Meenthe in Steenwijk op zaterdagmiddag 20 februari. Tijdens dit festival gingen we, naast zingen, met het hele koor meedoen aan een workshop stemvorming. Kijk HIER. Maar we gaan meer bijzondere dingen doen.

 

Op zaterdag 4 juni reizen we af naar Schiermonnikoog om deel te nemen aan het zang- en muziekfestival. We knopen hier een feestavond op Schiermonnikoog aan vast.

 

Op vrijdag 4 november zal er een concert gegeven worden in Oldeholtpade met ‘Vocalinde’. Vocalinde staat onder leiding van Hinke Jelsma, de eerste dirigente van het Koor van De Hoeve.

Een dag later zingen we met de Nortepé Singers in het Vlechtwerk in Noordwolde. Het is al weer een paar jaar geleden dat we met dit koor samen een muzikale avond hebben verzorgd. We bewaren hier goede herinneringen aan en we verheugen ons op een nieuw gezamenlijk optreden.

 

In december zullen we weer meewerken aan de kerstwandeling op De Hoeve.

 

Dit is wat voorlopig in het vat zit voor het komend jaar. Ongetwijfeld zullen daar nog activiteiten aan toegevoegd gaan worden. Het 15 jarig bestaan van ons koor zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan!

 

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Het Koor Van De Hoeve

 

Alie Roeles Jannie de Vries Ageeth Bos Gerrit Bosma Kees Elderenbosch Anne Punter Vriukje Bakker Marten Vonk Annemiek Halman Angela d'Hollosy Izie Hoogeveen Angelica Braam Micha Kaandorp Ria Rosenbaum

 

Het Koor Van De Hoeve is een gemengd koor dat in 1997 is opgericht. Het koor is gestart met 14 zangers en zangeressen uit eigen dorp. Inmiddels is de bezetting gegroeid met mensen uit de regio naar zo’n 44 leden. Voor de bassen, alten en sopranen is een ledenstop. Voor de tenoren zoeken we nog wel versterking.

 

Wekelijks, op donderdagavond, repeteren we onder de vakkundige en enthousiaste leiding van Angelica Braam uit Steenwijk.

Elke 2 weken wordt zij ondersteund door pianist Mischa Kaandorp uit Wolvega. Hij is ook onze pianist bij optredens. Met veel plezier zingen we ons repertoire, dat bestaat uit o.a. popmuziek, evergreens en nummers uit musicals.

We treden regelmatig op, zowel in eigen dorp als daarbuiten. Meestal zingen we met pianobegeleiding en soms zingen we à capella.

Wie het leuk vindt om eens bij een repetitie te komen kijken, is van harte welkom. Zoals gezegd, de repetities zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in ’t Hokkien aan de Kontermansweg 28 in De Hoeve.

 

 

Voorzitter en contactpersoon:
Izie Hoogeveen, Kontermansweg 41, 8394VP De Hoeve,
Tel: 0561 432450


Penningmeester:

Ankie Ellen, Klaeterlaene 27, 8394 VT De Hoeve,


Secretaris: Petra van der Gijp, Oostvierdeparten 26, 8391 XR Noordwolde,
Tel.: 0561 431295
email: faprins@wxs.nl

 

Naar menu van deze pagina Terug naar quickmenu

Archief

Klik op een pdf-logo voor het document

pdf

Mini Koren Festival 2013

 

 

pdf

Kerst in De Hoeve 2014

 

 

pdf

2016 Dubbelconcert

 

 

pdf

Lokaal Vocaal 2013

 

 

pdf

Optreden

Fredeshiem 2014

pdf

Afscheid Angelica

Braam 2013

 

pdf

vooruitblik

2015

pdf

Kerst 2013

 

 

 

pdf

Liesterkrallen

en Twisters

in Havelte

8 juni 2014

pdf

Concours bond van Friese Zangkoren op 5 april 2014

 

pdf

Kerst in

De Hoeve

2014

pdf

Zuidoosthoek-

festival in

Oudehorne
22-05-2014

 

pdf

Optreden

Kring Bercoop

27 april 2015

pdf

Verslag Lokaal Fesival Prinsentuin
15-06-2014

 

pdf

2016 Zingen, dansen en bouwen op

De Hoeve

 

Advertenties

Hoofddorp


Wordt lid

Wanneer je

niet in De

Hoeve woont

maar je wel

via Het Koor
Van De Hoeve
betrokken voelt tot De Hoeve dan kan het

belang van het koor samenvallen met het plaatselijke belang en vice versa.

Lid worden heeft dan zeker zin.

Klik HIER voor invullen van het lidmaatschapformulier. Je ontvangt dan ook 10 keer per jaar dorpskrant de Ooster Wester.


Kom met de fiets!

Verder is fietsen goed voor je conditie, je welbevinden, je portemonnee.

Fietsen is duurzaam, voorkomt stress,

geluidsoverlast en werkt ontspannend, zeker in zo'n prachtige omgeving als
De Hoeve. Kom dus naar school of naar

't Hokkien op de fiets!


Adverteren

Plus Gratis een kwart A5 advertentie

in dorpskrant
de Ooster-Wester samen voor slechts €30,00 per jaar. Een half A5 kost u €45,00 en een hele A5 heeft u al voor €70,00.

 

Neem HIER contact op.